Publiekskijkavond op zaterdag 17 Februari

Volkssterrenwacht Orion is open voor publiek tijdens de publiekskijkavond op zat. 17 februari a.s.; vanaf 19 tot 22 uur zijn bezoekers hier van harte welkom!!

De hele avond worden in het planetarium prachtige beelden vertoond uit het heelal; publiek krijgt door middel van een fraaie projectie op een bolvormig scherm een indruk van de actuele sterrenhemel met zijn planeten, prachtige nevels, sterren, sterrenstelsels en sterrenbeelden en zo worden bezoekers de weg gewezen door het heelal.

Ga mee op een reis door het heelal!

Vanuit de koepelruimte kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden; er kan bij helder weer gekeken worden naar de Maan met zijn ringen en de planeet Jupiter met zijn wolkenbanden.

Ook op het zuidelijk dakterras van Orion staan een aantal telescopen, waarmee publiek naar de sterrenhemel kan gluren en is er uitleg over sterren, sterrenbeelden en nevels. Zo is de Orionnevel te zien  op deze avond.

In de expositieruimte is van alles te doen; o.a. via een groot touch screen een interactief reisje maken door het heelal d.m.v. prachtige sterrenkundige programma’s en er worden natuurkundige proefjes gedaan over o.a. de breking van het licht.

Ook is de nieuwe tentoonstelling over aardse telescopen te bewonderen en kun je veel te weten komen over diverse ruimtevaartprojecten o.a. door middel van prachtige schaalmodellen. Vrijwilligers van Orion vertellen bezoekers heel graag hier meer over.

Lokatie van Volkssterrenwacht is: Veilingweg 21b in Bovenkarspel (gevestigd op de 1e verdieping van het Streekbos Paviljoen aan de rand van het natuur/recreatiegebied Het Streekbos).

Er hoeft niet van te voren te worden aangemeld. Toegang: graag vrijwillige bijdrage (kontant of via de QR code in de sterrenwacht).

Volg volkssterrenwacht Orion ook op facebook en Instagram.

140
Deel dit artikel