Astrofotografie

Voor leden zullen diverse avonden worden georganiseerd, waar dan gelegenheid wordt gegeven om foto’s te maken van de maan, Jupiter, Saturnus, Mars en de zon. Voor leden met een fototoestel merk Canon en Nikon zijn inmiddels al verloopbussen aangeschaft, zodat het fototoestel aangesloten kan worden achter de telescoop.

Sinds kort heeft de vereniging een Nikon ter beschikking gekregen. Hierdoor kunnen leden, die geen eigen camera hebben, toch in de gelegenheid gesteld worden om foto’s te maken. Ze moeten dan wel een eigen memorystick meenemen zodat ze de foto’s hierop kunnen bewaren.

Er wordt een telefoonlijst gemaakt van leden, die gebeld willen worden als het een heldere avond is; dit kan door het sturen van een email worden aangegeven. Er kunnen zich voor zo’n avond helaas maximaal tien personen= aanmelden. Als er veel aanmeldingen zijn, zullen er meerdere avonden gepland worden.

Nu komen al een aantal leden regelmatig op een zaterdagmiddag bij elkaar om de zon te fotograferen met haar vlekken en uitbarstingen. Maar ook s ’nacht gebeurd dit ook al.

Wilt u meer informatie? Stuur ons dan een E-mail

310
Deel dit artikel