Openstellingen

De sterrenwacht is op regelmaat open voor belangstellenden.

Elke maand op de tweede en vierde zondagmiddag is de Sterrenwacht open voor publiek vanaf 14:00 uur tot 17:00 uur. U kunt hier dan zonder aanmelding vooraf vrijblijvend naar binnen lopen en genieten van de uitleg die onze vrijwilligers aan u geven, of u verwonderen aan de voorstellingen die in het planetarium worden gegeven alsmede onder begeleiding van de vrijwillers natuurkundige proeven doen en uitleg krijgen bij de huidige steeds wisselende tentoonstelling.

Bij helder weer overdag kunt  de ook de zon en de zonnevlekken en uitbarstingen bekijken door onze telescopen met speciale zonnefilters. 

Zodra de zomermaanden voorbij zijn en de nachten weer langer worden houden we ook éénmaal per maand een kijkavond voor belangstellenden. Onze megatelescopen kunnen dan gericht worden op verscheidene hemellichamen die op dat moment actueel zijn waaronder bijvoorbeeld de maan en de diverse planeten of kometen die voorbij komen.

Let op! Vanwege de vakantieperiode zijn we de maanden juli en augustus gesloten voor de vrije inloop middagen en avonden.

Buiten onze reguliere vrij bezoekermiddagen/avonden kunt u via: info@volkssterrenwachtorion.nl of 06-488 504 45 altijd een avond en/of middag boeken (tegen redelijke vergoeding) om met een groep op bezoek te komen waarbij we u dezelfde facaliteiten bieden als bij de reguliere openstellingen maar dan meer in de privésfeer.

Voor de bezoekers hebben we de mogelijkheid om foto’s van de hemellichamen te maken door onze telescopen. Voor aansluiting van de Nikon en Canon camera hebben we een speciale adapter beschikbaar en voor de mobile telefoon een speciale houder.

Openingstijden voor vrije inloop hieronder, u bent van harte welkom!

Publieksopenstellingen 2024 elke 2e en 4e zondagmiddag van de maand tussen 14:00 en 17:00 uur.
Januari: 14 en 28 januari
Februari: 11 en 25 februari
Maart: 16 en 17 maart
April: 14 en 28 april
Mei: 12 en 26 mei
Juni: 23 juni
November: 12 en 26 november

Kijkavonden 2024 (van 19:00 tot 22:00 uur)
Zaterdag 20 januari
Zaterdag 17 februari
Zaterdag 16 maart

Neemt u gerust contact op om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

1.184
Deel dit artikel