Samenwerking

Volkssterrenwacht Orion werkt samen met de onderstaande organisaties en bedrijven.

Mirage 3D is onze leverancier van planetarium films. Zonder Mirage 3D was het voor ons niet mogelijk geweest om film op het planetariumscherm te vertonen. Films die normaal gesproken alleen op een “rechthoekig’ filmscherm zijn te zien worden omgezet voor ons halfronde planetariumscherm waardoor we prachtige beelden kunnen vertonen. Kijk voor meer informatie op http://www.mirage3d.nl

KNVWS is een overkoepelende organisatie waar zich sterrenwachten/verenigingen kunnen bij aansluiten. kNVWS organiseert elk jaar een symposium waar vereniging Orion altijd met een stand aanwezig is.

Bannerwinkel is de ontwikkelaar van onze website, voorheen heeft deze een website geleverd in het CMS Systeem Cutenews en de nieuwe huidige website is gemaakt in WordPress. Tevens voorziet Bannerwinkel ons op regelmatige basis van nieuw grafisch promotiemateriaal. Kijk voor meer informatie op Bannerwinkel.nl

Vereniging Orion is hierbij aangesloten als afdeling Oostelijk Westfriesland. Planed is een organisatie waar diverse sterrenwachten zijn bij aangesloten die een planetarium bezitten zowel in Nederland als in Belgie. Vereniging Orion is hierbij aangesloten om elkaar te ondersteunen en om te kijken of we gezamenlijk diverse planetarium films kunnen aanschaffen.

Space Expo heeft een grote ruimtevaart tentoonstelling en is gevestigd in Noordwijk. Achter Space Expo zit de ESA waar ze satellieten bouwen en satellieten testen. Vereniging Orion heeft een leuke samenwerking met Space Expo en hierdoor kunnen we regelmatig putten uit hun magazijn i.v.m. nieuwe schaalmodellen over ruimtevaart.

Volkssterrenwacht Orion heeft een leuke samenwerking met volkssterrenwacht Arman Pien uit Gent. Er wordt over en weer van gedachten gewisseld van hoe we de jeugd kunnen interesseren voor astronomie. Ook ondersteunen we elkaar met lesmateriaal en het bedenken van nieuwe ontwikkelingen in astronomie van hoe we dit onder de aandacht kunnen brengen.

Volkssterrenwacht Armand Pien in Gent. Hier zit een afdeling kijkerbouw waar vereniging Orion een leuke samenwerking mee heeft met Jean Pierre. We wisselen onderling gegevens uit en ondersteunen elkaar. Zo heeft Jean Pierre voor ons de spiegels geslepen voor de heliostaat

Vereniging Orion heeft een leuke samenwerking met de firma Vlam uit Andijk. Deze firma Vlam heeft samen met Han van Gelderen een lid een heliostaat ontwikkeld. Ook kunnen we bij deze firma terecht als weer een idee hebben die we uitgewerkt willen hebben. Firma Vlam denkt  mee en komt soms met andere oplossingen en ondersteund Orion hiermee.

Ook heeft Vereniging Orion een leuke samenwerking met de firma Drenth Fijnmetaal uit Andijk. Als we iets vervaardigd willen waar freeswerk bij betrokken is dan voeren ze dit heel netjes uit en geven goed advies als het anders moet. 

Met Sterrenwacht Hellendoorn heeft vereniging Orion ook een goed contact. Zo helpen we elkaar met het advies geven hoe je eventueel subsidie kunt aanvragen voor bijvoorbeeld een planetarium e.d. Ook bij sterrenwacht Hellendoorn is dit goed gelukt. Ook ondersteunen we elkaar door ervaringen met elkaar uit te wisselen. We verstekken elkaar alle gegevens die daarvoor nodig zijn

Vereniging Orion heeft met diverse particulieren en handelaren uit heel Nederland een zeer leuke en goede samenwerking wat betreft het lenen van meteorieten, fossielen en mineralen. Dit i.v.m. het onderwerp geologie en het ontstaan van de Aarde. Vereniging Orion kan dan daar ook regelmatig terecht om soms bijzondere stukken te kunnen lenen om vitrines van de expositie te kunnen voorzien van nieuw materiaal en zo elk half jaar sommige vitrinekasten opnieuw in te richten.

Vereniging heeft een goede samenwerking met Camras i.v.m. het opzetten van Radioastronomie.
We krijgen hier zeer goede informatie hoe we dit moeten aanpakken en welk apparatuur je beste kunt aanschaffen.
Vereniging Orion heeft sinds nu ook een radioschotel met een doorsnee van 1 meter met een lna feedhorn. Orion is ook nog aan het kijken of we hem soms kunnen vergroten naar een diameters van 250 cm met losse elementen.

Rusch Mineralen groothandel is al 34 jaar een begrip onder liefhebbers van edelstenen, mineralen en fossielen. Door deze ervaring kunnen wij u een uitgebreid assortiment aanbieden. Al onze edelstenen, mineralen en fossielen zijn natuurlijk en worden rechtstreeks geïmporteerd uit de hele wereld. Van RM Rusch Mineralen krijgen wij op regelmatige basis extra materiaal waarmee wij onze expositie kunnen uitbreiden en afwisselen.

363
Deel dit artikel