Publiekslezingen bij Orion

Orion organiseert ook publiekslezingen over sterrenkundige onderwerpen.

Elke maand wordt er een expert uitgenodigd om een lezing te geven over zijn of haar vakgebied. Deze spreker licht één of meerdere aspecten van de sterrenkunde, weerkunde ruimtevaart en geologie toe en maakt deze voor een breder publiek begrijpelijk.

De onderwerpen gaan van ons eigen zonnestelsel tot de verste sterrenstelsels, van exo-planeten tot supernova’s, over donkere materie en zwarte gaten; kortom van het allerkleinste, het foton, de neutrino tot het allergrootste, het universum zelf en alles daar tussenin.

In de afgelopen jaren mocht Orion vele wetenschappers van naam verwelkomen voor een lezing.: prof. Gerard ’t Hooft, prof. Ewine van Dishoeck, Prof. Sander Bais, dr. ing. Wieger Wamelink, prof. Patrick Decowski, prof. Jan van der Schaar, dr. Marcel Vonk, dr. Ivo van Vulpen, drs. Rob van den Berg om enkelen te noemen, maar ook aanstormend talent: dr. Djoeke Schoonenberg, dr. Margot Brouwer en dr. Nienke van der Marel.

Ook leden van Orion verzorgen regelmatig een lezing bij Orion over een sterrenkundig onderwerp en vertellen op een bevlogen manier hierover.

De lezingen worden gehouden in de expositieruimte van Orion, maandelijks in de maanden september t/m mei  op de 2de woensdag van de maand (soms wordt hier als uitzondering van afgeweken).

Entreeprijs is incl. koffie/thee in de pauze; voor leden is dit € 3,- en voor niet-leden € 6,-. U bent van harte welkom.

Het verzoek is wel om zich van tevoren aan te melden via: pr@volkssterrenwachtorion.nl

De lezingen worden vermeld op de homepage van Orion: www.volkssterrenwachtorion.nl

499
Deel dit artikel