Vanaf volgend jaar kan je dineren met zicht op de planeet, maar ook de kostprijs is astronomisch

Wie er genoeg geld voor neertelt, kan volgend jaar op 30 kilometer hoogte genieten van een gastronomische ervaring in een ruimteballon van Space Perspective. De kok van dienst is de Deense sterrenchef Rasmus Munk.

Zes gelukkigen liggen niet wakker van stijgende voedselprijzen. Zij leggen elk zo’n 500.000 dollar neer voor een diner in de stratosfeer. Dat kondigt SpaceVip, het bedrijf dat de reis verzorgt, aan in een persbericht. Begin 2025 stijgen de restaurantgangers met een ballon van Space Perspective tot een hoogte van 30 kilometer boven het zeeniveau. Daar worden ze gastronomisch verwend door sterrenchef Rasmus Munk.

De gasten reizen in een capsule die bevestigd is aan een ruimteballon, een technologie die ontwikkeld werd door de Amerikaanse ruimteorganisatie Nasa. Strikt genomen gaat het niet om een ruimtereis, want volgens Nasa begint de ruimte pas op 80 kilometer boven het zeeniveau. De vlucht vertrekt vanuit Florida en zal zes uur duren.

Hoewel er geen speciale training of aangepaste uitrusting nodig is, ontwerpt modehuis Ogier – gespecialiseerd in onder meer luxueuze skikleding – speciaal voor de vlucht op maat gemaakte outfits. In de capsule is wifi aanwezig, zodat de gasten hun ruimteplunjes en ervaringen kunnen livestreamen naar de aardelingen.

Lees verder op: Nieuwsblad.be

62
Deel dit artikel