Starlink goed op weg naar een omzet van 6,6 miljard dollar

De Starlink-activiteiten van SpaceX zijn goed op weg om in 2024 $6,6 miljard aan inkomsten te genereren en voor het eerst een positieve vrije cashflow te hebben, zo schat Quilty Space in een nieuw rapport over de impact van de satellietconstellatie. Quilty Space voerde een diepgaande analyse uit van de financiële gegevens van Starlink, die niet openbaar worden gemaakt. Het rapport is niet gebaseerd op financiële informatie van SpaceX, dus het is onderhevig aan onzekerheden. Het rapport kijkt alleen naar Starlink, niet naar SpaceX’s lanceeractiviteiten.

Het Quilty Space rapport schat dat Starlink eind maart 2024 2,7 miljoen abonnees had. SpaceX’s laatste publieke update over Starlink abonnees was in september 2023, toen de dienst de 2 miljoen abonnees overschreed. Met een geschatte omzet van $6,6 miljard brengt Starlink meer op dan de voorgestelde combinatie van SES en Intelsat, zei analist Chris Quilty donderdag in een webinar.

“Wat Starlink heeft bereikt in de afgelopen drie jaar is niets minder dan verbazingwekkend,” zei Quilty. “Voor 2024 voorspellen we een omzet van ongeveer $6,6 miljard – dat zou 80% meer zijn dan in 2023. Als je dat in context wilt plaatsen, SES en Intelsat hebben aangekondigd dat ze gaan combineren – ze zullen samen ongeveer 4,1 miljard dollar aan inkomsten hebben.” Het rapport voorspelt dat Starlink in 2024 een EBITDA van $3,8 miljard zal bereiken en schat dat Starlink eind 2023 EBITDA-CapEx break-even zal bereiken. Het rapport verwacht dat Starlink dit jaar voor het eerst een positieve vrije kasstroom zal hebben.

Lees verder op: Spacepage

20
Deel dit artikel