Zaterdag 25 november kijkavond

Kom genieten van een reisje door het heelal bij volkssterrenwacht Orion, gelegen in het natuurgebied Het Streekbos in Bovenkarspel. Publiek is van harte welkom op zat. 25 nov. van 19 – 22 uur.

Vanaf deze lokatie is bij een heldere hemel de melkweg nog te bewonderen!

Ga mee op een reis door het heelal! Vanuit het planetarium is op deze avond een aantal keren de prachtige, korte presentaties over de sterrenhemel en meer “hemelse” onderwerpen vertoond; publiek krijgt door middel van een fraaie projectie een indruk van de actuele sterrenhemel met zijn planeten, prachtige nevels, sterren, sterrenstelsels en sterrenbeelden en zo worden bezoekers de weg gewezen door het heelal.

Vanuit de koepelruimte kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden; er kan o.a. gekeken worden naar de planeten Saturnus met zijn ringen, Jupiter en verschillende nevels en sterrenhopen en er wordt uitleg gegeven over sterren en sterrenbeelden.

Ook op het zuidelijk dakterras van Orion staan een aantal telescopen, waarmee publiek naar de sterrenhemel kan gluren.

In de expositieruimte is van alles te doen; o.a. via een groot touch screen een interactief reisje maken door het heelal d.m.v. prachtige sterrenkundige programma’s en er worden natuurkundige proefjes gedaan over o.a. de breking van het licht.

Lokatie van Volkssterrenwacht is: Veilingweg 21b in Bovenkarspel (gevestigd op de 1e verdieping van het Streekbos Paviljoen aan de rand van het natuur/recreatiegebied Het Streekbos).

Er hoeft niet van te voren te worden aangemeld. Toegang: graag vrijwillige bijdrage (kontant of via de QR code in de sterrenwacht).

116
Deel dit artikel

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter