info@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200
 
   
U bevind zich hier: Home > Nieuwsflits
Kleurplaten dierenriemtekens


Zoek je eigen dierenriemteken op en print die uit. Kleur deze plaat in en stuur hem dan op naar volkssterrenwacht Orion. Als hij heel leuk ingekleurd is wordt hij geplaatst op fasebook van volkssterrenwacht Orion met je naam erbij.

Probeer dan ook de sterren in het sterrenbeeld te plaatsen. Je kunt dit eventueel vinden op internet of via het gratis programma stellarium.

De mooiste kleurplaat zal dan ook nog worden geplaatst op de homepage van volkssterrenwacht Orion. Mailadres: info@volkssterrenwachtorion.nl

Ook kun je  nog enkele diverse andere sterrenbeelden uitprinten en inkleuren. Er zijn twee verschillende .pdf bestanden met kleurlplaten van de dierenriem, deze kun je >HIER<  en >HIER< downloaden.Spel ontstaan aarde

Je knipt de ronde schijfjes uit zodat je deze kunt gebruiken bij het spel ontstaan Universum. Het is de bedoeling dat je de 10 ronde schijfjes bij de juiste astronaut legt.

De uitleg druk je af en op de achterkant druk je dan de antwoorden. Als je alle schijfjes op de juiste plaatst heb gelegd dan kijk je pas of dit klopt met de antwoorden op de achterkant.

Download het spel >HIER<Spel ontstaan universum

Je knipt de ronde schijfjes uit zodat je deze kunt gebruiken bij het spel ontstaan Universum. Het is de bedoeling dat je de 10 ronde schijfjes bij de juiste astronaut legt.

De uitleg druk je af en op de achterkant druk je dan de antwoorden. Als je alle schijfjes op de juiste plaatst heb gelegd dan kijk je pas of dit klopt met de antwoorden op de achterkant.

Download >HIER< je spel.Raden van sterrenbeelden

Dit is een spel voor het raden van sterrenbeelden die je bijvoorbeeld in de maand maart of december kunt zien. Er is aanwezig de sterrenhemel van het noordelijk halfrond maar ook van het zuidelijk halfrond. Het is leuk om de sterrenbeelden te leren herkennen.

Download het spel >HIER<Spel maanfasen en diverse overgangen

In het zip bestand zit een spel waarmee je moet proberen uit te leggen waar bijvoorbeeld de maan staat in het eerste kwartier. Ook zitten er vragen bij waarbij je dan moet gaan uitleggen hoe een maansverduistering, een Venusovergang of een Mercuriusovergang ontstaat. Dit gebeurt via kleine modellen die je dan zelf kunt maken. Beschrijving zit er bij plus de spelregels.

Download het spel >HIER<Analemmatische zonnewijzer

In het zip-bestand zit een model van een zonnewijzer die je zelf kunt bouwen. Je kunt het afdrukken op A4 formaat maar ook op A3 formaat. Leuk om zelf te doen. Er zit ook een bestand in met uitleg en hoe je deze zonnewijzer kunt gaan gebruiken.

Download het bestand >HIER<Equatoriale zonnewijzer

Hier is een zip bestand van een leuke equatoriale zonnewijzer die eenvoudig zelf kunt maken. Als je het zip bestand download en uitpakt dan komen er zeven pdf bestanden tevoorschijn met uitleg en met de benodigde materialen die je nodig hebt om deze zonnewijzer te maken. Veel plezier ermee.

Download het bestand >HIER<Bouw je eigen zonnewijzer

Hier is een zip bestand van een leuke zonnewijzer die eenvoudig zelf kunt maken. Als je het zip bestand download en uitpakt dan komen er zes pdf bestanden tevoorschijn met uitleg en met de benodigde materialen die je nodig hebt om deze zonnewijzer te maken. Veel plezier ermee.

Download het bestand >HIER<Planetenpad

Vereniging Orion heeft een planeten pad gemaakt door het Streekbos te Bovenkarspel. De lengte van deze route is 3.1 km.

Het start en eind punt is het Streekbos paviljoen in het Streekbos. Er is een groot parkeer terrein aanwezig.

Ook heeft vereniging Orion een wat grotere planeten pad gemaakt waarvan het start het eindpunt ook het Streekbos paviljoen is. Deze route loopt dan via Enkhuizen met zijn mooie bezienswaardigheden. De lengte van deze route is 12.4 km

Voor de kleine route en de zeer uitgebreide uitleg van de planeten kun je >HIER< ophalen in een PDF bestand zodat je het zelf kunt afdrukken. Het gaat dan om totaal 8 velletjes A4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kleurplaten

In het ene pdf bestand zitten 5 kleur platen en in het andere pdf bestand zitten 4 kleurplaten. Je kunt het afdrukken op een A4 of een A3 formaat. Dit zijn enkele afbeeldingen uit het bordspel “StarRun” die ontwikkeld is door enkele vrijwilligers van vereniging Orion.

Download >HIER< het bestand met 5 kleurplaten en >HIER< het bestand met vier kleurplaten.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: info@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoeker online = 1
   

shopify analytics ecommerce