info@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200
 
   
HOME
 
Orion doet mee met Weekend voor de Wetenschap 2022

Onderzoekinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en bedrijven openen op zaterdag 1 en zondag 2 oktober hun deuren voor het grote publiek om live wetenschap en technologie te beleven.
Het doel van het 'Weekend van de Wetenschap' is het onderstrepen van het belang van wetenschap en technologie voor onze maatschappij. De activiteiten tijdens het 'Weekend van de Wetenschap' worden bedacht door de deelnemende organisaties en geven inhoud aan dit landelijke evenement.


Zonder wetenschap zou je kunnen denken, dat de maan op je hoofd kan vallen; waarschijnlijk heb je geen idee van zwaartekracht en hoe het heelal er uit ziet is een nog groter mysterie!

Kom bij Volkssterrenwacht Orion tijdens dit Weekend van de Wetenschap alles te weten over sterren, ruimtevaart, natuurkunde en nog veel meer!
Activiteiten tijdens dit weekend zijn: op 1 oktober een kijkavond; bij helder weer zijn o.a. de maan, de planeten Saturnus en Jupiter te zien; er staan meerdere sterrenkijkers opgesteld. En op 2 oktober worden er o.a. natuurkundige proefjes gedaan: een aantal natuurkundige proefjes voor kinderen staan opgesteld: wat gebeurt er als je verschillende kleuren laat schijnen?, het mengen van rood, groen en blauw licht, wat zit er in het licht van diverse lampen, lasterstralenbak met lenzen om te laten zien wat lenzen met licht doen, in het luchtledige reageren voorwerpen anders dan ze in de lucht zouden doen. Er zijn o.a. Maagdenburger Halve Bollen, Marshmallows in vacuum en de Valproef.
Openingstijden tijdens dit weekend voor de wetenschap bij Volkssterrenwacht Orion:
Op zat. 1 oktober van 19 – 22 uur en op 2 okt. van 13 – 17 uur.
Locatie Volkssterrenwacht Orion: Veilingweg 21b (op de 1e verd. Van het Streekbos Paviljoen) in Bovenkarspel (dichtbij Enkhuizen).
Info: www.volkssterrenwachtorion.nl  of 0648850445.

 


 
Orion doet mee met Weekend voor de Wetenschap 2022

Het 'Weekend van de Wetenschap' is een landelijk evenement voor wetenschap en technologie, dat    plaatsvindt in het eerste weekend van oktober.


Fotograferen van het ISS ruimtestation

Als je iets anders wilt kun je eventueel het ISS ruimtestation fotograferen  van uit je achtertuin. Het ISS ruimtestation komt vanuit het westen als een vrij felle stip.

Als je dan klikt op "lees meer" en daarna op het woord HIER dan krijg je het pdf bestand te zien op welke datum het Ruimtestation in Nederland te zien is.


Planetenpad in het StreekbosVereniging Orion heeft een planeten pad gemaakt door het Streekbos te Bovenkarspel. De lengte van deze route is 3.1 km.
Het start en eind punt is het Streekbos paviljoen in het Streekbos. Er is een groot parkeer terrein aanwezig.

Ook heeft vereniging Orion een wat grotere planeten pad gemaakt waarvan het start het eindpunt ook het Streekbos paviljoen is. Deze route loopt dan via Enkhuizen met zijn mooie bezienswaardigheden. De lengte van deze route is 12.4 km

Voor de kleine route en de zeer uitgebreide uitleg van de planeten kun je >HIER< ophalen in een PDF bestand zodat je het zelf kunt afdrukken. Het gaat dan om totaal 8 velletjes A4.


Gluren naar de maan bij Orion

Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel kun je eventueel een afspraak maken voor een kijkavond.


 
Een kijkje bij Orion

Winterseizoen
Eigen foto van de Maan of kraters
Aankomend winterseizoen wil Volkssterrenwacht Orion de gelegenheid geven aan geinteresseerden om foto’s te maken van de Maan. 
De foto’s kun je dan maken met je eigen digitale camera (voorlopig een Canon of een Nikon i.v.m. verloopbussen). In plaatst van een lens stelt Volkssterrenwacht Orion tijdelijk een verloopbus beschikbaar om met de telescoop een foto te kunnen maken. Dit onder begeleiding van een Orion medewerker. Voor verdere uitleg zie mapje astrofotografie.
Voor verdere neem gerust contact per telefoon of per mail.De volkssterrenwacht in vogelvlucht

Nu kunt u goed zien waar volkssterrenwacht gelegen is. Het ligt in een prachtig natuurrecreatie gebied. Ook zitten er enkele foto's tussen de luchtopnames in gemonteerd over wat vereniging zoal doet. Klik op de afbeeldingen om de 2 films te zien.

 

   

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: info@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoeker online = 1