info@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200 
   
HOME
 
Landelijke sterrenkijkdagen bij Volkssterrenwacht Orion

Bezoekers kunnen zo op informele wijze kennis maken met de wereld van sterren en planeten en met de leuke hobby sterrenkunde

Het publiek kan door  giga-grote telescopen in de koepelruimte naar het heelal gluren en bij helder weer is de maan met zijn kraters te zien. Er kan ook met eigen camera of mobiele telefoon via de telescoop door bezoekers een foto van de maan gemaakt worden: hoe leuk is dat?

Op het dakterras van Orion staat ook en aantal telescopen opgesteld, waar publiek bij helder weer doorheen kan kijken naar de maan, sterrenhopen zoals de Plejaden, sterrennevels (waaronder de Orionnevel) en er wordt uitleg gegeven over sterrenbeelden.

Presentaties

In het planetarium  worden er via  een speciale planetariumbeamer een aantal prachtige presentaties gegeven, die op een bolvormig scherm worden geprojekteerd,  over het heelal en de ruimtevaart. Ook wordt een overzicht gegeven van sterrenbeelden. En er kan ingezoomd worden op de maan, planeten en de actuele sterrenhemel. In de expositieruimte is van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie (waaronder een mooie collectie meteorieten en mineralen,). 
Voor de jeugd zijn er leuke doe-dingen zoals natuurkundige proefjes onder begeleiding van medewerkers van Orion en er wordt op een speelse, laagdrempelige wijze uitleg gegeven over de breking van het licht, statische elektriciteit en magnetisme; er kan gekeken worden door microscopen en een interactief reisje door het heelal maken via het grote touchscreen behoort ook tot de mogelijkheden.

Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven. De toegang voor de sterrenwacht is gratis; er hoeft ook niet van tevoren te worden aangemeld.
Voor info kunnen belangstellenden terecht bij het secretariaat van Volkssterrenwacht Orion 06-48850445 en op www.volkssterrenwachtorion.nl. De locatie van Volkssterrenwacht Orion is het Streekbos Paviljoen (eerste verdieping) aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel

In het kader van deze landelijke sterrenkijkdagen, zijn sterrenwachten elders in het land ook open voor publiek ( zie www.knvws.nl ).


 
Woensd. 4 maart a.s. Lezing: Van sterrenstof tot super-aardes.

Op woensdag 4 maart a.s. is er bij volkssterrenwacht Orion de lezing: Van sterrenstof tot super-aardes.
De lezing wordt gegeven door Djoeke Schoonenberg.


Landelijke sterrenkijkdagen bij Volkssterrenwacht Orion

Op zaterdag 29 februari 2020 zet Volkssterrenwacht Orion  voor publiek- zowel jeugd als volwassenen - wagenwijd open. Iedereen is van harte welkom tijdens deze 44ste landelijke sterrenkijkdagen. Volkssterrenwacht Orion is open van 19.00 – 22.00  uur.


Educatief bordspel

Het educatief bordspel is nu gedrukt bij de drukkerij Venhuis te Hem.


Na een lange voorbereiding en met veel steun en advies van drukkerij Venhuis is uiteindelijk het educatieve bordspel klaar.
Afgelopen maanden is er door diverse vrijwilligers hieraan gewerkt en we kunnen nu met trost melden dat hij klaar is.
Vanaf zondagmiddag 24 november is het educatieve bordspel beschikbaar.
De personen die een bestelling geplaatst hebben en betaald hebben krijgen een bericht welke dagen een vrijwilliger aanwezig is  in volkssterrenwacht Orion om het bordspel op te halen.
Er zijn nog enkele dozen met twee unieke bordspellen erin beschikbaar van de 100 dozen die vervaardigd zijn. U kunt het eventueel ophalen tegen contante betaling van 45,00 euro. Maak hiervoor een afspraak via info@volkssterrenwachtorion.nl
Misschien leuk voor een cadeau voor een verjaardag of gewoon aan iemand schenken.

Hieronder de medewerkers van vereniging Orion die dit bordspel tot dit mooie eind resultaat hebben gemaakt.

Vanaf de linkerkant; Jaap Braak, Anne Heeringa, Marian Pontier, Theo Mulder en zittend Joeri Oudenaller van drukkerij Venhuis.


Gluren naar de maan bij Orion

Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel is  w.b.t.. de publiekskijkavonden de komende maanden op vrijdag  31 januari en zaterdag 29 februari 2020.
open voor publiek van 19.00 tot 22.00 uur.


 
Een kijkje bij Orion

Winterseizoen
Eigen foto van de Maan of kraters
Aankomend winterseizoen wil Volkssterrenwacht Orion de gelegenheid geven aan geinteresseerden om foto’s te maken van de Maan. 
De foto’s kun je dan maken met je eigen digitale camera (voorlopig een Canon of een Nikon i.v.m. verloopbussen). In plaatst van een lens stelt Volkssterrenwacht Orion tijdelijk een verloopbus beschikbaar om met de telescoop een foto te kunnen maken. Dit onder begeleiding van een Orion medewerker. Voor verdere uitleg zie mapje astrofotografie.
Voor verdere neem gerust contact per telefoon of per mail.De volkssterrenwacht in vogelvlucht

Nu kunt u goed zien waar volkssterrenwacht gelegen is. Het ligt in een prachtig natuurrecreatie gebied. Ook zitten er enkele foto's tussen de luchtopnames in gemonteerd over wat vereniging zoal doet. Klik op de afbeeldingen om de 2 films te zien.

 

   

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: info@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoekers online = 2