info@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200 
   
HOME
 
zaterdag 11 januari 2020; Sounds of Interstellar Space

Tijdens dit evenement speelt trio Trifid de sterren van de hemel!! Zij neemt bezoekers mee naar “hemelse sferen” met hun muziek geïnspireerd op het heelal.
Het muzikale optreden wordt afgewisseld met een stukje wetenschap in de vorm van een lezing door Dr. Hans Huybrighs.
Accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki, vormen samen TRIFID. Zij zijn met hun nieuwe programma Sounds of Interstellar Space op tournee langs sterrenwachten, planetaria, ruimtevaartmusea en collegezalen van universiteiten door heel Nederland.


Het titelstuk is geschreven op basis van recent door de NASA en ESA opgevangen golven in de buurt van Saturnus.
De muziek van Sounds of Interstellar Space klinkt onderzoekend en ruimtelijk en is beïnvloed door zowel klassieke muziek, jazz als tango. Lyrische muziek vol improvisatie met het heelal als basis voor alle composities.
Dr. Hans Huybrighs vertelt over de fenomenen achter deze composities. Hij is een ruimtewetenschapper en werkt als Research Fellow bij de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA). Hij is oorspronkelijk afkomstig uit België, heeft gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd aan het Swedish Institute for Space Physics en het Max Planck Institute for Solar System Research.
Hans bestudeert de atmosferen van de manen van Jupiter en draagt bij aan de voorbereidingen van een nieuwe Europese ruimtemissie naar Jupiter.

De voorstelling begint dichtbij onszelf, op Aarde. Er wordt ingezoomd op de plek waar we ons op dat moment bevinden en van waaruit je wordt meegenomen op een reis tot ver buiten de rand van ons zonnestelsel.
De avond wordt afgesloten met een bezoek aan en uitleg over de telescopen van onze sterrenwacht en bij heldere omstandigheden uiteraard het waarnemen hiermee. In het digitale planetarium van Orion wordt een prachtige presentatie gegeven en wordt er ingezoomd op hemellichamen.

Beleef deze bijzondere avond mee en bestel uw kaarten via:
http://www.soundsofinterstellarspace.nl
De toegangsprijs is € 19,54 p.p.

Locatie van Volkssterrenwacht Orion is: Veilingweg 21B  (op de 1e verd. van het Streekbos Paviljoen) in Bovenkarspel.
Aanvang van deze avond is 20.00 uur; publiek is vanaf 19.30 welkom.

Om een indruk te geven van de muziek, die Trifid speelt, kijk naar een opname van hun optreden bij het TV-programma Podium Witteman op 20 okt. 2019
https://www.youtube.com/watch?v=hLfoaIVyZJw

 


 
Planetenpad in het StreekbosVereniging Orion heeft een planeten pad gemaakt door het Streekbos te Bovenkarspel. De lengte van deze route is 3.1 km.
Het start en eind punt is het Streekbos paviljoen in het Streekbos. Er is een groot parkeer terrein aanwezig.

Ook heeft vereniging Orion een wat grotere planeten pad gemaakt waarvan het start het eindpunt ook het Streekbos paviljoen is. Deze route loopt dan via Enkhuizen met zijn mooie bezienswaardigheden. De lengte van deze route is 12.4 km

Voor de kleine route en de zeer uitgebreide uitleg van de planeten kun je >HIER< ophalen in een PDF bestand zodat je het zelf kunt afdrukken. Het gaat dan om totaal 8 velletjes A4.


kijkavond op zaterdag 14 december 2019 van 19.00 tot 22.00 uur.

Gluren naar de maan bij Orion Bij Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel is er een kijkavond op zaterdag 14 december 2019 voor publiek van 19.00 tot 22.00 uur.


zaterdag 11 januari 2020; Sounds of Interstellar Space

Om het jaar 2020 spetterend te beginnen is er op zaterdag 11 januari 2020 bij Volkssterrenwacht Orion en bijzonder evenement: Sounds of Interstellar Space.
Sounds of Interstellar Space is een beleving: u zult ondergedompeld worden in de mysterieuze wereld van het universum, waarbij muziek en wetenschap samensmelten.


Educatief bordspel

Het educatief bordspel is nu gedrukt bij de drukkerij Venhuis te Hem.


Na een lange voorbereiding en met veel steun en advies van drukkerij Venhuis is uiteindelijk het educatieve bordspel klaar.
Afgelopen maanden is er door diverse vrijwilligers hieraan gewerkt en we kunnen nu met trost melden dat hij klaar is.
Vanaf zondagmiddag 24 november is het educatieve bordspel beschikbaar.
De personen die een bestelling geplaatst hebben en betaald hebben krijgen een bericht welke dagen een vrijwilliger aanwezig is  in volkssterrenwacht Orion om het bordspel op te halen.
Er zijn nog enkele dozen met twee unieke bordspellen erin beschikbaar van de 100 dozen die vervaardigd zijn. U kunt het eventueel ophalen tegen contante betaling van 45,00 euro. Maak hiervoor een afspraak via info@volkssterrenwachtorion.nl
Misschien leuk voor een cadeau voor onder de kerstboom.

Hieronder de medewerkers van vereniging Orion die dit bordspel tot dit mooie eind resultaat hebben gemaakt.

Vanaf de linkerkant; Jaap Braak, Anne Heeringa, Marian Pontier, Theo Mulder en zittend Joeri Oudenaller van drukkerij Venhuis.


 
Een kijkje bij Orion

Winterseizoen
Eigen foto van de Maan of kraters
Aankomend winterseizoen wil Volkssterrenwacht Orion de gelegenheid geven aan geinteresseerden om foto’s te maken van de Maan. 
De foto’s kun je dan maken met je eigen digitale camera (voorlopig een Canon of een Nikon i.v.m. verloopbussen). In plaatst van een lens stelt Volkssterrenwacht Orion tijdelijk een verloopbus beschikbaar om met de telescoop een foto te kunnen maken. Dit onder begeleiding van een Orion medewerker. Voor verdere uitleg zie mapje astrofotografie.
Voor verdere neem gerust contact per telefoon of per mail.De volkssterrenwacht in vogelvlucht

Nu kunt u goed zien waar volkssterrenwacht gelegen is. Het ligt in een prachtig natuurrecreatie gebied. Ook zitten er enkele foto's tussen de luchtopnames in gemonteerd over wat vereniging zoal doet. Klik op de afbeeldingen om de 2 films te zien.

 

   

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: info@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoekers online = 2