info@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200 
   
HOME
 
Educatieve bordspellen

Vereniging Orion wil via deze weg een inventarisatie doen om hoeveel dozen het zal gaan.

Het gaat dan om de volgende keuze.
Spellen 1 en 2 in een doos
Spellen 1,2,3 en 4 in een doos

Laat u reactie even weten via het volgende adres info@volkssterrenwachtorion.nl en of u een spel wilt bestellen en welke keuze.

Naar aanleiding van deze intekening kan Orion ook de prijs gaan bepalen. Hoe meer hoe goedkoper. Het bedrag per spel kunnen we helaas nog niet bepalen. Dit hangt echt af van de hoeveelheid bestellingen. Hopelijk eind oktober weten we meer zodat dit nog mee kan lopen met Sint Nicolaas of met de kerst.

U mag dit project ook spontaan steunen door een donatie. Hiermee steunt u het project “Sterren schitteren voor iedereen”. Het project SSVI doneert dan dit spel naar diverse basisscholen voor speciaal onderwijs.

U kunt ook een bedrag storten ter ondersteuning van het project op IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78 t.n.v. educatief bordspel.

Spel 1 en 2
Reis naar de maan vanaf de aarde en weer terug. Wie het eerst weer terug is op de aarde heeft gewonnen. Maximaal 4 spelers.


Reis langs de planeten vanaf de zon en als eind punt een sterrenwacht. Wie het eerst bij de sterrenwacht is heeft gewonnen. Maximaal 4 spelers

 

Spel 3 en 4
Via modellen demonstreren en uitleggen hoe een zons- en maansverduisteringen onstaan en diverse maanfasen. Wie de meeste kaarten heeft is de winnaar.


Het raden van diverse sterrenbeelden in de 12 maanden. Totaal zijn er 88 sterrenbeelden zowel in de Noordelijke als in de Zuidelijke hemel. Je kunt de losse cirkel dan steeds een maand verplaatsen.
Wie de meeste sterrenbeelden kaarten bij zich mag houden heeft gewonnen.


 

 


 
Vernieuwde vitrinekasten

 In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan nieuwe schaalmodellen.
 Deze staan nu allemaal verwerkt in diverse vitrinekasten met begeleidende teksten.
 Tevens is er een tijdlijn gemaakt vanaf de oerknal tot aan de mens. Deze wordt uit gebeeld in 36 
 afbeeldingen.


Dag van de wetenschap

Vereniging Orion gaat een wetenschapsdag organiseren. Dus houd de website in de gaten voor wanneer. Tijdens deze openstelling worden diverse natuurkundige proeven uitgelegd en kun je dit ook soms zelfs uitvoeren.
Je kunt bijvoorbeeld dan zelf moleculen bouwen van de stoffen die in onze zon zitten.


 
Een kijkje bij Orion

Winterseizoen
Eigen foto van de Maan of kraters
Aankomend winterseizoen wil Volkssterrenwacht Orion de gelegenheid geven aan geinteresseerden om foto’s te maken van de Maan. 
De foto’s kun je dan maken met je eigen digitale camera (voorlopig een Canon of een Nikon i.v.m. verloopbussen). In plaatst van een lens stelt Volkssterrenwacht Orion tijdelijk een verloopbus beschikbaar om met de telescoop een foto te kunnen maken. Dit onder begeleiding van een Orion medewerker. Voor verdere uitleg zie mapje astrofotografie.
Voor verdere neem gerust contact per telefoon of per mail.De volkssterrenwacht in vogelvlucht

Nu kunt u goed zien waar volkssterrenwacht gelegen is. Het ligt in een prachtig natuurrecreatie gebied. Ook zitten er enkele foto's tussen de luchtopnames in gemonteerd over wat vereniging zoal doet. Klik op de afbeeldingen om de 2 films te zien.

 

   

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: info@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoeker online = 1