info@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200 
   
HOME
 
Orion heeft Nederlandse primeur met ruimtebordspel

Het was een gezellige drukte vanmiddag bij Sterrenwacht Orion te Boverkarspel. Het nieuwe ruimtespel LunaTix Star Trackers dat vanaf 2019 te verkrijgen is werd hier uitgetest door een groot aantal mensen die beroepsmatig en/of vrijwillig aan een sterrenwacht of aanverwante organisatie verbonden zijn.

 

In dit educatieve bordspel gaat om een ruimte race tussen de verschillende aardse continenten met als doel om uiteindelijk als eerste naar de maan te vliegen. Voor de testmiddag van dit indrukwekkende ruimtespel is niet per ongeluk als locatie Sterrenwacht Orion uitgekozen. De afbeeldingen van een aantal speelkaarten en de handleiding zijn namelijk gemaakt door Marian Pontier uit Enkhuizen die ook aan de Sterrenwacht Orion verbonden is. Marian Pontier kwam eerder in het nieuws door haar leerzame stripverhaal “Sterre het ruimteheksje”. 

De makers en bedenkers van LunaTix Star Trackers waren zo onder de indruk van de mooie afbeeldingen in het stripverhaal dat Marian is gevraagd om ook de afbeeldingen voor dit spel voor haar rekening te nemen.
Dit leuke en leerzame ruimtespel is vanaf september alvast voor te bestellen door de echte ruimteliefhebbers. Kunt u echt zolang niet wachten dan kunt u alvast een demo bekijken op http://armandpien.be/page/lunatix. Ook kunt u zich hier opgeven als testspeler en daarmee een gratis versie van het basisspel winnen zodra deze uitkomt. 

Uw Weeff reporter die ook als één van de eerste in de gelegenheid werd gesteld om dit nieuwe spel uit te testen is in ieder geval razend enthousiast en ziet grote mogelijkheden om via dit spel een boel kinderen op leerzame manier wat extra bij te brengen over de sterrenhemel om ons heen. Al neemt dit niet weg dat het wat lastig is om de werking van dit spel onder de knie te krijgen. Maar eenmaal de regels en spelwijze doorgekregen is er geen houden meer aan om door te gaan tot het bittere eind en door te spelen “till the moon and back.

 


 
Er staan geen berichten in deze categorie
 
Vernieuwde vitrinekasten

Volkssterrenwacht Orion is bezig met het vernieuwen van de vitrinekasten.  Inmiddels is al ruim 60% van de inhoud vitrinekasten vernieuwd.

Om dit allemaal te kunnen bewonderen kom gerust langs en neem contact op wanneer dit eventuuel mogelijk is.

Minimaal aantal bezoekers 6 personen. Hierdoor krijgt u wel een bijzondere privé rondleiding.Een kijkje bij Orion

Winterseizoen
Eigen foto van de Maan of kraters
Aankomend winterseizoen wil Volkssterrenwacht Orion de gelegenheid geven aan geinteresseerden om foto’s te maken van de Maan. 
De foto’s kun je dan maken met je eigen digitale camera (voorlopig een Canon of een Nikon i.v.m. verloopbussen). In plaatst van een lens stelt Volkssterrenwacht Orion tijdelijk een verloopbus beschikbaar om met de telescoop een foto te kunnen maken. Dit onder begeleiding van een Orion medewerker. Voor verdere uitleg zie mapje astrofotografie.
Voor verdere neem gerust contact per telefoon of per mail.De volkssterrenwacht in vogelvlucht

Nu kunt u goed zien waar volkssterrenwacht gelegen is. Het ligt in een prachtig natuurrecreatie gebied. Ook zitten er enkele foto's tussen de luchtopnames in gemonteerd over wat vereniging zoal doet. Klik op de afbeeldingen om de 2 films te zien.

 

   

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: info@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoekers online = 2