info@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200 
   
HOME
 
Kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion op vrijdag 18 mei 2018

En er kan ook met eigen camera of mobiele telefoon via de telescoop door bezoekers een foto van de maan gemaakt worden: hoe leuk is dat?

Op het dakterras van Orion staan ook een aantal telescopen opgesteld, waar publiek ’s avonds bij helder weer doorheen kan kijken naar de maan, sterrenhopen zoals de Plejaden, sterrennevels (waaronder de Orionnevel) en er wordt uitleg gegeven over sterrenbeelden.

 
In het planetarium worden met een speciale planetariumbeamer een aantal prachtige presentaties gegeven over het heelal en de ruimtevaart en wordt er een overzicht gegeven van sterrenbeelden. Ook kan er ingezoomd worden op de maan, planeten en de actuele sterrenhemel.

In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie (waaronder een mooie collectie meteorieten, mineralen, fossielen en dino-onderdelen).
Ook leuke doe-dingen zijn er te doen zoals natuurkundige proefjes onder begeleiding van medewerkers van Orion en er wordt uitleg gegeven over de breking van licht, statische elektriciteit en magnetisme; er kan gekeken worden door microscopen en een interactief reisje worden gemaakt door het heelal via het grote touchscreen.
Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven.

De toegang voor de sterrenwacht is gratis en er hoeft niet van te voren te worden aangemeld.
Voor info kunt u terecht bij het secretariaat van Volkssterrenwacht Orion
06-48850445 en op www.volkssterrenwachtorion.nl
Lokatie van Volkssterrenwacht Orion is het Streekbos Paviljoen ( 1e verdieping) aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel.
 
 


 
Kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion op vrijdag 18 mei 2018

Orion is open op vrijdag 18 mei 2018 van 20.00 - 23.00 uur .
Bezoekers kunnen door de giga grote telescopen naar het heelal gluren; bij helder weer op de kijkavond is de maan met zijn kraters te zien! 

 


Zondag 27 Mei: Fulldomefilm "Natural Selection" en "Dinosaurus at dusk" in het planetarium van Volkssterrenwacht Orion

Bekijk de wereld door de ogen van Charles Darwin, Brits natuuronderzoeker, bioloog en geoloog en wees getuigen van de meeste opwinende wettenschappelijke ontdekkingen.

Zeil mee met de jonge Charles Darwin, aan boord van de HMS Beagle en ontdekt de wereld.

De filmvoorstelling van Natural Selection is om 15.00 uur in het Planetarium van Orion.  De filmvoorstelling van Dinosaurus at dusk is om 14.00 uur in het Planetarium van Orion. Graag een kwartier van te voren aanwezig zijn. Nederlands gesproken. De film is geschikt voor zowel jeugd als volwassenen. Om een trailer te bekijken kun je dit vinden onder het kopje filmvoorstellingen in de balk boven in de website.

Tickets kosten 5,00 euro p.p. voor volwassenen en 3,00 euro p.p. tot 12 jaar. Het is noodzakelijk dat u zich van te voren aan te melden i.v.m. beperkte plaatsen. Telefoon 06-48850445.


 
Vernieuwde vitrinekasten

Volkssterrenwacht Orion is bezig met het vernieuwen van de vitrinekasten. Binnenkort hierover meer.Een kijkje bij Orion

Winterseizoen
Eigen foto van de Maan of kraters
Aankomend winterseizoen wil Volkssterrenwacht Orion de gelegenheid geven aan bezoekers die interesse hebben om foto’s te kunnen maken van de Maan. 
De foto’s kun je dan maken met je eigen digitale camera (voorlopig een Canon of een Nikon i.v.m. verloopbussen). In plaatst van een lens stelt Volkssterrenwacht Orion tijdelijk een verloopbus beschikbaar om met de telescoop een foto te kunnen maken. Dit onder begeleiding van een Orion medewerker. Voor verdere uitleg zie mapje astrofotografie.
Dus let goed op de website van Volkssterrenwacht Orion i.v.m. een heldere nacht. Aankondiging vind plaatst op de homepage en als het lukt nog in de krant.De volkssterrenwacht in vogelvlucht

Nu kunt u goed zien waar volkssterrenwacht gelegen is. Het ligt in een prachtig natuurrecreatie gebied. Ook zitten er enkele foto's tussen de luchtopnames in gemonteerd over wat vereniging zoal doet. Klik op de afbeeldingen om de 2 films te zien.

 

   

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: info@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoeker online = 1