secretariaat
@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200 
   
HOME
 
Kijkavond zat. 27 januari

Nog nooit de kraters van de maan gezien van heel dichtbij?
Kom deze dan bekijken in de koepelruimte door de giga grote telescopen, die bij Orion staan!
Veel maanden hebben de telescopen boven in de koepelruimte stlgestaan omdat de besturing kapot was.  Er is een nieuwe besturing aangeschaft, dus er kan weer door de grote telescopen naar de maan gekeken worden.
Met eigen mobiel of camera kan door bezoekers zelf een foto van de Maan gemaakt worden; hoe "cool" is dat? Je mobiele telefoon  kun je in aparte houder bevestigen op het oculair van de telescoop om zo een prachtige foto te maken.
Op het dakterras van Orion staan ook een aantal telescopen opgesteld, waar publiek bij helder weer doorheen kan kijken naar de Maan, sterrenhopen zoals de Pleiaden of sterrennevels waaronder de Orionnevel.


 

De avond bestaat uit een boeiend programma:
In het planetarium  worden er met een speciale planetariumbeamer prachtige presentaties over heelal en ruimtevaart vertoond en wordt er een overzicht gegeven van sterrenbeelden en kan er ingezoomd  worden op de Maan , planeten en de actuele sterenhemel.

In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie  en worden ( waaronder een mooie collektie meteorieten, mineralen, ammonieten en dino-onderdelen en er worden  o.a. leuke natuurkundige proefjes gedaan proefjes en  is er uitleg o.a.over de breking van het licht, kijken door microscopen en kan er een interactief reisje gemaakt worden door het heelal  via het grote touch screen.
Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven.
Een bijzondere avond dus voor jong en oud!

De toegang is gratis en er hoeft niet te worden aangemeld van te voren.
Voor meer info:06-48850445 of kijk op www.volkssterrenwachtorion.nl
 


 
Op Woensdag 7 febr. lezing: Exoplaneten en de speurtocht naar buitenaards leven

Op Woensdag 7 febr. 2018 geeft  Pem Kalshoven in Volkssterrenwacht Orion de lezing: Exoplaneten en de speurtocht naar buitenaards leven


Kijkavond zat. 27 januari

De eerstvolgende kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion is op zaterdag 27 januari 2018. Publiek is van harte welkom vanaf 19.00  - 22.00 uur aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel.


Nieuwe montering werkt

Sinds woensdag 17 januari is de nieuwe montering de 10Micron 3000 HPS werkend. Het geheel staat nu op een accusysteem. De laatste handelingen zijn nu verricht en de montering is nu ingesteld. Hij blijkt al redelijk goed te zijn af gesteld op de Pool ster. Bij het starten wees het gps systeem meteen al de positie aan van 89.58.58.  Binnenkort gaan we hem echt testen bij helder weer en verder afstellen.

Hieronder een foto van de uitleg aan enkele vrijwilligers.

 

Linkerfoto de uitleg onder enkele vrijwilligers. De rechterfoto het accusysteem van de montering.


 
Vernieuwde vitrinekasten

Volkssterrenwacht Orion bezig met enkele vitrinekasten te voorzien van nieuw materiaal. Ook zijn er diverse nieuwe natuurkundige proeven te bewonderen waarvan enkele je zelf mag bedienen. Zo is er een grote elektriseermachine aanwezig waar je dan zelf vonken mee kan trekken e.d.
Er komen heel wat nieuwe natuurkundige proeven bij die we niet in één keer kunnen laten zien dit i.v.m. ruimte gebrek.
Volkssterrenwacht Orion is alleen nog op de tweede en de vierde zondag van de maand open vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. Houd daarom regelmatig de agenda in de gaten voor extra openstellingen.Een kijkje bij Orion

Winterseizoen
Eigen foto van de Maan of kraters
Aankomend winterseizoen wil Volkssterrenwacht Orion de gelegenheid geven aan bezoekers die interesse hebben om foto’s te kunnen maken van de Maan. 
De foto’s kun je dan maken met je eigen digitale camera (voorlopig een Canon of een Nikon i.v.m. verloopbussen). In plaatst van een lens stelt Volkssterrenwacht Orion tijdelijk een verloopbus beschikbaar om met de telescoop een foto te kunnen maken. Dit onder begeleiding van een Orion medewerker. Voor verdere uitleg zie mapje astrofotografie.
Dus let goed op de website van Volkssterrenwacht Orion i.v.m. een heldere nacht. Aankondiging vind plaatst op de homepage en als het lukt nog in de krant.De volkssterrenwacht in vogelvlucht

Nu kunt u goed zien waar volkssterrenwacht gelegen is. Het ligt in een prachtig natuurrecreatie gebied. Ook zitten er enkele foto's tussen de luchtopnames in gemonteerd over wat vereniging zoal doet. Klik op de afbeeldingen om de 2 films te zien.

 

   

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: secretariaat@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoeker online = 1