secretariaat
@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200 
   
HOME
 
100.000e bezoeker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
woensdag 13 september lezing door professor Kaper over "Zware sterren".

Op woensdag 13 september 2017 geeft  professor Kaper in Volkssterrenwacht Orion de lezing: zware sterren: de kosmische fabrieken in het heelal.


100.000e bezoeker

Vereniging Orion bestaat dit jaar 25 jaar. Vereniging Orion zit sinds 1 augustus 2010 gehuisvest in het Streekbos Paviljoen te Bovenkarspel. Vanaf 1 augustus tot heden heeft vereniging Orion 100.000 bezoekers mogen ontvangen.

Donderdag 20 juli 2017 was het dan zover. Een groep uit Amerika  Massachustetts die een Bike & Barge-tour maakte van een week in Nederland en  langs kwamen voor een rondleiding bij vereniging Orion. Hierna gingen ze weer op de fietst richting Hoorn.

De Amerikaan Kenneth Gershengors is de gelukkige. Hij maakte deze tour samen met zijn kleinkinderen.
Ook was er een stel bij die in Madras wonen waar een groep van Orion de aankomende zonsverduistering in augustus 2017 bij gaan wonen. Het was een leuke bijeenkomst die afgesloten werd met een glaasje fris of koffie, thee en natuurlijk hoorde hier een gebakje bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier het echtpaar Gershengors met zijn kleinkinderen geflankeerd door Jaap Braak, Hibbe van der Veen en Theo Mulder

 


 
Vernieuwde vitrinekasten

Volkssterrenwacht Orion bezig met enkele vitrinekasten te voorzien van nieuw materiaal. Ook zijn er diverse nieuwe natuurkundige proeven te bewonderen waarvan enkele je zelf mag bedienen. Zo is er een grote elektriseermachine aanwezig waar je dan zelf vonken mee kan trekken e.d.
Er komen heel wat nieuwe natuurkundige proeven bij die we niet in één keer kunnen laten zien dit i.v.m. ruimte gebrek.
Volkssterrenwacht Orion is alleen nog op de tweede en de vierde zondag van de maand open vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. Houd daarom regelmatig de agenda in de gaten voor extra openstellingen.Een kijkje bij Orion

Winterseizoen
Eigen foto van de Maan of kraters
Aankomend winterseizoen wil Volkssterrenwacht Orion de gelegenheid geven aan bezoekers die interesse hebben om foto’s te kunnen maken van de Maan. 
De foto’s kun je dan maken met je eigen digitale camera (voorlopig een Canon of een Nikon i.v.m. verloopbussen). In plaatst van een lens stelt Volkssterrenwacht Orion tijdelijk een verloopbus beschikbaar om met de telescoop een foto te kunnen maken. Dit onder begeleiding van een Orion medewerker. Voor verdere uitleg zie mapje astrofotografie.
Dus let goed op de website van Volkssterrenwacht Orion i.v.m. een heldere nacht. Aankondiging vind plaatst op de homepage en als het lukt nog in de krant.De volkssterrenwacht in vogelvlucht

Nu kunt u goed zien waar volkssterrenwacht gelegen is. Het ligt in een prachtig natuurrecreatie gebied. Ook zitten er enkele foto's tussen de luchtopnames in gemonteerd over wat vereniging zoal doet. Klik op de afbeeldingen om de 2 films te zien.

 

   

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: secretariaat@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoeker online = 1