info@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200 
   
HOME
 
Woensdag 31 mei 2017 Lezing door Jos Lankreijer

De komende maanden zullen we steeds vaker kunnen lezen over 'the great American eclipse'.
Men beweert dat de zonsverduistering op maandag 21 augustus, die te zien zal zijn in de Verenigde Staten, de meest bekeken zonsverduistering aller tijden zal worden.
De zone van de eclips loopt dwars over het continent Noord Amerika. 
Verwacht wordt dat tientallen miljoenen mensen een poging zullen doen om deze verduistering te zien. Er worden eclipsreizen georganiseerd vanuit vele landen. Al enkele jaren is er bijna geen hotelaccomodatie meer te krijgen in de centrale zone van de eclips.


Het is natuurlijk ook een fantastische belevenis, zo’n Zonsverduistering. Eigenlijk nog indrukwekkender dan het Poollicht waarvoor ook zoveel mensen bereid zijn op reis te gaan.

Velen hebben dit staan op hun 'bucket list'  ('things to do before you die').
Hoe anders was het in vroeger tijden; toen werd een zons-verduistering beschouwd als de aankondiging van rampspoed. En nog steeds zijn er mensen die hiervan overtuigd zijn.
Dat verduisteringen zo goed zijn te voorspellen verandert hier blijkbaar weinig aan.
In de lezing zullen we ingaan op zonsverduisteringen in het algemeen en op die van 21 augustus aanstaande in het bijzonder. Warm aanbevolen voor degenen die zelf het avontuur in augustus gaan beleven, maar ook interessant voor wie met die 'eclipse-chasers' wil meeleven.
Lokatie van de lezing: Veilingweg 21B in Bovenkaspel.
Aanvang van deze lezing: 20.00 uur ( de zaal is open vanaf  19.30 uur).

 

 

 

Van te voren aanmelden via:  secretariaat@volkssterrenwachtorion.nl of telefonisch via 06-48850445 .
Toegangsprijs voor leden € 3,-  p.p. en niet leden € 6,--.p.p ( dit is incl. een kopje koffie in de pauze).


 
Leuke natuurkundige proeven

Als je eens leuke diverse natuurkundige proeven wilt doen komt dan eens langs op een zondagmiddag. De tweede en de vierde zondag van de maand is volkssterrenwacht Orion open vanaf 13.00 uur.
Hier kun je dan diverse natuurkundige proeven zien en zelf doen onder begeleiding van een vrijwilliger,  zoals de Graaff generator, vacuumklok met een ballon of marshmallows, de valbuis van Newton, diverse proefjes met spectrums, Maagdenburger halve bollen enz. enz.
Dus interesse komt dan een langs of maak een afspraak. Ook leuk voor een verjaardagspartijtje. Kijk op de agenda wanneer we open zijn.

 


 
Vernieuwde vitrinekasten

Volkssterrenwacht Orion bezig met enkele vitrinekasten te voorzien van nieuw materiaal. Ook zijn er diverse nieuwe natuurkundige proeven te bewonderen waarvan enkele je zelf mag bedienen. Zo is er een grote elektriseermachine aanwezig waar je dan zelf vonken mee kan trekken e.d.
Er komen heel wat nieuwe natuurkundige proeven bij die we niet in één keer kunnen laten zien dit i.v.m. ruimte gebrek.
Volkssterrenwacht Orion is alleen nog op de tweede en de vierde zondag van de maand open vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. Houd daarom regelmatig de agenda in de gaten voor extra openstellingen.Een kijkje bij Orion

Winterseizoen
Eigen foto van de Maan of kraters
Aankomend winterseizoen wil Volkssterrenwacht Orion de gelegenheid geven aan bezoekers die interesse hebben om foto’s te kunnen maken van de Maan. 
De foto’s kun je dan maken met je eigen digitale camera (voorlopig een Canon of een Nikon i.v.m. verloopbussen). In plaatst van een lens stelt Volkssterrenwacht Orion tijdelijk een verloopbus beschikbaar om met de telescoop een foto te kunnen maken. Dit onder begeleiding van een Orion medewerker. Voor verdere uitleg zie mapje astrofotografie.
Dus let goed op de website van Volkssterrenwacht Orion i.v.m. een heldere nacht. Aankondiging vind plaatst op de homepage en als het lukt nog in de krant.De volkssterrenwacht in vogelvlucht

Nu kunt u goed zien waar volkssterrenwacht gelegen is. Het ligt in een prachtig natuurrecreatie gebied. Ook zitten er enkele foto's tussen de luchtopnames in gemonteerd over wat vereniging zoal doet. Klik op de afbeeldingen om de 2 films te zien.

 

   

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: secretariaat@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoeker online = 1