info@volkssterrenwachtorion.nl+31 648850445


www.volksterrenwachtorion.nl


Veilingweg 21B
1611 BN Bovenkarspel


....

Orion
staat ingeschreven in
het handelsregister onder
nummer: 40626200 
   
HOME
 
Dag van de wetenschap

Ook kun je met de Van der Graaf generator aan de slag maar dan wel onder begeleiding. Zie hoe marshmallows groter worden in een vacuumklok of hoe een ballon of een plastic flesje wat ingedrukt en groter wordt in de vacuumklok.

Laat zien hoe sterk je bent om de maagdenburgerbollen uit elkaar te trekken.

 

Ook kun je met diverse lenzen laserlicht ombuigen en een werking van het oog zien van waarom je een bril nodig heb.

Eigenlijk teveel om op te noemen dus kom gewoon langs om dit allemaal te kunnen bewonderen en proberen zelf wat te experimenteren. Ook zal er gezorgd worden voor uitleg door diverse vrijwilligers.


 
Kom genieten van de duisternis bij Volkssterrenwacht Orion

Op zaterdag 26 oktober is Volkssterrenwacht Orion open voor publiek. Dan vindt in heel Nederland de 15 de Nacht van de Nacht plaats.
Tijdens deze Nacht van de Nacht, die op honderden plaatsen in Nederland  wordt georganiseerd, wordt de schoonheid van echte duisternis benadrukt. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zaterdag in oktober als de klok een uur terug gaat . Honderden bedrijven en gemeenten doven de lichten van gebouwen. Meer info over de nacht van de nacht: www.nachtvandenacht.nl.
Ook Volkssterrenwacht Orion (in het Streekbos Paviljoen) aan de Veilingweg 21B te Bovenkarspel doet natuurlijk mee. Sterren kijken willen we tenslotte allemaal en we hebben geluk, want Volkssterrenwacht Orion ligt in een mooi donker gebied.

Zaterdagavond 26 oktober staat de sterrenhemel in het middelpunt van de belangstelling.
In de sterrenwacht wordt U meegenomen op een boeiende reis door het heelal en zal u de sterrenhemel worden laten zien 


Publieksopenstellingen bij Orion op de zondagmiddagen en kijkavonden

De zomervakantieperiode voor Volkssterrenwacht Orion is bijna voorbij.
De publieksopenstellingen vanaf september tot juli op de zondagmiddagen op de 2e en 4e
zondag van de maand van 13.00 – 17.00 uur starten weer op zondag 8 september a.s.


Educatieve bordspellen

Educatieve bordspellen

Vereniging Orion brengt twee educatieve bordspellen “StarRun” uit samen in een doos. Het gaat om een spel “reis naar de maan en weer terug naar de aarde” en een bordspel “reis langs de planeten en als einddoel een sterrenwacht”. Als je nog iets zoekt voor sinterklaas of de kerst dan zijn deze twee educatieve bordspelen “StarRun”l in 1 doos zeker de moeite waard. Een doos met twee unieke bordspellen kost 45,00 euro.

Het spel kan gespeeld worden met twee spelers en maximaal met 4 spelers. De leeftijd is vanaf 6 tot 80 jaar. Speeltijd is plm. 30 tot 40 minuten.


Dag van de wetenschap

Vereniging Orion gaat een wetenschapsdag organiseren. Dus houd de website in de gaten voor wanneer. Tijdens deze openstelling worden diverse natuurkundige proeven uitgelegd en kun je dit ook soms zelfs uitvoeren.
Je kunt bijvoorbeeld dan zelf moleculen bouwen van de stoffen die in onze zon zitten.


 
Een kijkje bij Orion

Winterseizoen
Eigen foto van de Maan of kraters
Aankomend winterseizoen wil Volkssterrenwacht Orion de gelegenheid geven aan geinteresseerden om foto’s te maken van de Maan. 
De foto’s kun je dan maken met je eigen digitale camera (voorlopig een Canon of een Nikon i.v.m. verloopbussen). In plaatst van een lens stelt Volkssterrenwacht Orion tijdelijk een verloopbus beschikbaar om met de telescoop een foto te kunnen maken. Dit onder begeleiding van een Orion medewerker. Voor verdere uitleg zie mapje astrofotografie.
Voor verdere neem gerust contact per telefoon of per mail.De volkssterrenwacht in vogelvlucht

Nu kunt u goed zien waar volkssterrenwacht gelegen is. Het ligt in een prachtig natuurrecreatie gebied. Ook zitten er enkele foto's tussen de luchtopnames in gemonteerd over wat vereniging zoal doet. Klik op de afbeeldingen om de 2 films te zien.

 

   

         
    Volkssterrenwacht Orion Inschrijfnummer KvK te Hoorn: 40626200    
 
Veilingweg 21B RSIN/fiscaal nummer: 815932790    
 
1611 BN Bovenkarspel IBAN: NL75 RABO 0310 0309 78    
    Tel: 06-48850445      
    Mail: info@volkssterrenwachtorion.nl      
           
   
© VolkssterrenwachtOrion | Realisatie Bannerwinkel.nl
   
   
Bezoeker online = 1